DA LI TREBA DA JEDETE GRAŠAK? Ako imate ovo, izbegavajte ga u širokom luku
Grašak je namirnica bogata ugljenim hidratiama, vitaminima A, K, manganom i fosforom, ali određenim grupama ljudi može da izazove alergije i probavne smetnje.

Optimalnim se smatra 3 do 4 kašike konzerviranog graška dnevno.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.

DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
Kako navodi Healthshots.com grašak može određenim grupama da pogorša postojeće simptome.
Problemi sa stomakom
Grašak sadrži lektin koji može da dovede do nadimanja, gasova, zadržavanja tečnosti i gastritisa.
Može da uspori apsorpciju minerala
Zbog sadržaja fitatne kiseline omešće apsorpciju gvožđa, kalcijuma, magnezijuma i cinka.
Možete da se ugojite
Zbog velike količine ugljenih hidrata može da dovede do povećanja težine.
Može da izazove probleme sa bubrezima
Zbog sadržaja velike količine proteina grašak može da izazove probleme u funkcionisanju bubrega.
Može da izazove bolove u zglobovima
Konzumiranje graška može da poveća nivo mokraćne kiseline u telu, što dovodi do bolova u zglobovima.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Komentari (0)