DA LI TREBA DA JEDETE GRAŠAK? Ako imate ovo, izbegavajte ga u širokom luku
Grašak je namirnica bogata ugljenim hidratiama, vitaminima A, K, manganom i fosforom, ali određenim grupama ljudi može da izazove alergije i probavne smetnje.
Optimalnim se smatra 3 do 4 kašike konzerviranog graška dnevno.
Kako navodi Healthshots.com grašak može određenim grupama da pogorša postojeće simptome.
Problemi sa stomakom
Grašak sadrži lektin koji može da dovede do nadimanja, gasova, zadržavanja tečnosti i gastritisa.
Može da uspori apsorpciju minerala
Zbog sadržaja fitatne kiseline omešće apsorpciju gvožđa, kalcijuma, magnezijuma i cinka.
Možete da se ugojite
Zbog velike količine ugljenih hidrata može da dovede do povećanja težine.
Može da izazove probleme sa bubrezima
Zbog sadržaja velike količine proteina grašak može da izazove probleme u funkcionisanju bubrega.
Može da izazove bolove u zglobovima
Konzumiranje graška može da poveća nivo mokraćne kiseline u telu, što dovodi do bolova u zglobovima.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)