DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške
Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.
Mirođija
Dodajte mirođiju -grašak će da postane gušći a dodaće na aromi.
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte 30 do 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
SKUVAJTE OVAKO GRAŠAK I BIĆETE ODUŠEVLJENI Ovi sastojci će dati popuno novi šmek
Ako i vi kuvate grašak na tradicionalni način, možda je vreme da probate potpuno novi.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
UMESTO DA BACITE GORKE ORAHE URADITE OVO Biće ukusni i savršeni, a sve poslastice sa njima neodoljive
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)