DODAJTE OVO U GRAŠAK Poznati kuvar otkriva kako da se zgusne bez zaprške

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Lagano i jednostavno jelo zgusnuće se za tren oka uz pomoć samo jednog sastojka koji ima svaka domaćica.

grašak
Shutterstock

Mirođija

Dodajte mirođiju -grašak će da postane gušći a dodaće na aromi.

Potrebno je

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 kašičica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku.  Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte 30 do 45 minuta. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading