DOMAĆI SENF Izuzetno pikantan i aromatičan, a sjajno se slaže sa roštiljem
Još aromatičniji i začinjeniji od klasičnog, a zdraviji, pravićete stalno.
Potrebno je
- 100 g mešavine semenki gorušice i praha gorušice
- 60 ml vina ili jabukovače
- 60 ml vode
- 60 ml alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenih semenki kima
- 2 kašičice meda
- 2 kašičice majčine dušice
Priprema:
Semenke prelijte vodom, alkoholom i alkoholnim sirćetom. Ostavite 24 sata. Zatim začinite. Sve prebacite u blender i dobro izblendajte. Vaš senf je gotov.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SENF Kad budete probali ovaj recept, zaboravićete na kupovni
Daće šmek svakom jelu.
DOMAĆI SENF Sjajno ide uz viršle i pljeskavice, a gotov začas
Domaći senf možete da čuvate u frižideru do tri meseca.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI SENF Dodaće aromu svakom jelu, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim
Vrlo jednostavne pripreme, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)