DOMAĆI SENF Izuzetno pikantan i aromatičan, a sjajno se slaže sa roštiljem
Još aromatičniji i začinjeniji od klasičnog, a zdraviji, pravićete stalno.
Potrebno je
- 100 g mešavine semenki gorušice i praha gorušice
- 60 ml vina ili jabukovače
- 60 ml vode
- 60 ml alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenih semenki kima
- 2 kašičice meda
- 2 kašičice majčine dušice
Priprema:
Semenke prelijte vodom, alkoholom i alkoholnim sirćetom. Ostavite 24 sata. Zatim začinite. Sve prebacite u blender i dobro izblendajte. Vaš senf je gotov.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)