MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.

musaka od paprika
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 crvenih paprika
  • 500 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber, crvena paprika
  • ulje za prženje

Priprema:
Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na trake. Iseckajte crni i beli luk sitno i propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, so, biber i crvenu papriku, pa propržite dok meso ne bude kuvano. U vatrostalnu posudu poređajte sloj paprika, sloj mesa, pa ponovite dok ne potrošite sve sastojke. U činiji umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i prelijte preko musake. Narendajte kačkavalj preko. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok ne porumeni. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading