MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
Potrebno je
- 8 crvenih paprika
- 500 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kačkavalja
- so, biber, crvena paprika
- ulje za prženje
Priprema:
Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na trake. Iseckajte crni i beli luk sitno i propržite ih na ulju dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, so, biber i crvenu papriku, pa propržite dok meso ne bude kuvano. U vatrostalnu posudu poređajte sloj paprika, sloj mesa, pa ponovite dok ne potrošite sve sastojke. U činiji umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i prelijte preko musake. Narendajte kačkavalj preko. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)