TIRAMISU SLADOLED NA ŠTAPIĆU Italijanski klasik na drugačiji način, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ako volite čuveni italijanski desert, ovaj sladoled ćete obožavati.

tiramisu sladoled
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kašika instant kafe 
  • 225 g mascarpone sira
  • šoljica kristal šećera
  • slatka pavlaka
  • 1 kašika ruma
  • kašičica vanilinog ekstrakta
  • 55 g crne čokolade

Priprema

U jednoj posudi umutite 1/3 šoljice ključale vode i instant kavu. Ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta. Mikserom na slaboj brzini umutite sir i šećer sve dok smesa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku, uz neprestano mućenje, sve dok se šećer ne otopi i smesa ne postane lagana. U posudu sa kafom dodajte 1 i 1/2 šoljicu sirne smese. Zatim umešajte rum i vanilin ekstrakt. U veliku plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte smesu kafe i sira. Sirnu smesu sipajte u drugu kesu sa zatvaračem. Makazama odrežite vrhove kesa. Zatim izlijte smesu sira i espressa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udarajte kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonili višak vazuha. Preko nje ravnomerno izlijte sirnu smesu. Ponovo udarite kalupima o površinu.  U sredinu svakog kalupa stavite štapić za sladoled. Zamrznite dok se sladoledi potpuno ne stegnu, 6-48 sati. Otopite čokoladu na pari, pa  pustite da se ohladi. Onda izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo potopite dno kalupa u toplu vodu. Sladolede izvadite iz  kalupa i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte sladolede otopljenom čokoladom pa zamrznite 10 minuta. 

 

 

Komentari (0)

Loading