TIRAMISU SLADOLED NA ŠTAPIĆU Italijanski klasik na drugačiji način, najbolje stavite duplu meru
Ako volite čuveni italijanski desert, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika instant kafe
- 225 g mascarpone sira
- šoljica kristal šećera
- slatka pavlaka
- 1 kašika ruma
- kašičica vanilinog ekstrakta
- 55 g crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi umutite 1/3 šoljice ključale vode i instant kavu. Ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta. Mikserom na slaboj brzini umutite sir i šećer sve dok smesa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku, uz neprestano mućenje, sve dok se šećer ne otopi i smesa ne postane lagana. U posudu sa kafom dodajte 1 i 1/2 šoljicu sirne smese. Zatim umešajte rum i vanilin ekstrakt. U veliku plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte smesu kafe i sira. Sirnu smesu sipajte u drugu kesu sa zatvaračem. Makazama odrežite vrhove kesa. Zatim izlijte smesu sira i espressa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udarajte kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonili višak vazuha. Preko nje ravnomerno izlijte sirnu smesu. Ponovo udarite kalupima o površinu. U sredinu svakog kalupa stavite štapić za sladoled. Zamrznite dok se sladoledi potpuno ne stegnu, 6-48 sati. Otopite čokoladu na pari, pa pustite da se ohladi. Onda izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo potopite dno kalupa u toplu vodu. Sladolede izvadite iz kalupa i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte sladolede otopljenom čokoladom pa zamrznite 10 minuta.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)