TIRAMISU SLADOLED NA ŠTAPIĆU Italijanski klasik na drugačiji način, najbolje stavite duplu meru
Ako volite čuveni italijanski desert, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika instant kafe
- 225 g mascarpone sira
- šoljica kristal šećera
- slatka pavlaka
- 1 kašika ruma
- kašičica vanilinog ekstrakta
- 55 g crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi umutite 1/3 šoljice ključale vode i instant kavu. Ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta. Mikserom na slaboj brzini umutite sir i šećer sve dok smesa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku, uz neprestano mućenje, sve dok se šećer ne otopi i smesa ne postane lagana. U posudu sa kafom dodajte 1 i 1/2 šoljicu sirne smese. Zatim umešajte rum i vanilin ekstrakt. U veliku plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte smesu kafe i sira. Sirnu smesu sipajte u drugu kesu sa zatvaračem. Makazama odrežite vrhove kesa. Zatim izlijte smesu sira i espressa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udarajte kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonili višak vazuha. Preko nje ravnomerno izlijte sirnu smesu. Ponovo udarite kalupima o površinu. U sredinu svakog kalupa stavite štapić za sladoled. Zamrznite dok se sladoledi potpuno ne stegnu, 6-48 sati. Otopite čokoladu na pari, pa pustite da se ohladi. Onda izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo potopite dno kalupa u toplu vodu. Sladolede izvadite iz kalupa i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte sladolede otopljenom čokoladom pa zamrznite 10 minuta.
Možda vas zanima:
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
SLADOLED SA KAFOM NIKO NE ODBIJA Savršen spoj neodoljivih ukusa osvojiće i one koji ne vole slatko
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)