TIRAMISU SLADOLED NA ŠTAPIĆU Italijanski klasik na drugačiji način, najbolje stavite duplu meru
Ako volite čuveni italijanski desert, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika instant kafe
- 225 g mascarpone sira
- šoljica kristal šećera
- slatka pavlaka
- 1 kašika ruma
- kašičica vanilinog ekstrakta
- 55 g crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi umutite 1/3 šoljice ključale vode i instant kavu. Ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta. Mikserom na slaboj brzini umutite sir i šećer sve dok smesa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku, uz neprestano mućenje, sve dok se šećer ne otopi i smesa ne postane lagana. U posudu sa kafom dodajte 1 i 1/2 šoljicu sirne smese. Zatim umešajte rum i vanilin ekstrakt. U veliku plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte smesu kafe i sira. Sirnu smesu sipajte u drugu kesu sa zatvaračem. Makazama odrežite vrhove kesa. Zatim izlijte smesu sira i espressa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udarajte kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonili višak vazuha. Preko nje ravnomerno izlijte sirnu smesu. Ponovo udarite kalupima o površinu. U sredinu svakog kalupa stavite štapić za sladoled. Zamrznite dok se sladoledi potpuno ne stegnu, 6-48 sati. Otopite čokoladu na pari, pa pustite da se ohladi. Onda izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo potopite dno kalupa u toplu vodu. Sladolede izvadite iz kalupa i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte sladolede otopljenom čokoladom pa zamrznite 10 minuta.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Komentari (0)