TIRAMISU SLADOLED NA ŠTAPIĆU Italijanski klasik na drugačiji način, najbolje stavite duplu meru
Ako volite čuveni italijanski desert, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kašika instant kafe
- 225 g mascarpone sira
- šoljica kristal šećera
- slatka pavlaka
- 1 kašika ruma
- kašičica vanilinog ekstrakta
- 55 g crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi umutite 1/3 šoljice ključale vode i instant kavu. Ostavite da se potpuno ohladi, otprilike 20 minuta. Mikserom na slaboj brzini umutite sir i šećer sve dok smesa ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku, uz neprestano mućenje, sve dok se šećer ne otopi i smesa ne postane lagana. U posudu sa kafom dodajte 1 i 1/2 šoljicu sirne smese. Zatim umešajte rum i vanilin ekstrakt. U veliku plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte smesu kafe i sira. Sirnu smesu sipajte u drugu kesu sa zatvaračem. Makazama odrežite vrhove kesa. Zatim izlijte smesu sira i espressa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), puneći svaki do 2/3. Lagano udarajte kalupima o radnu površinu nekoliko puta kako bi uklonili višak vazuha. Preko nje ravnomerno izlijte sirnu smesu. Ponovo udarite kalupima o površinu. U sredinu svakog kalupa stavite štapić za sladoled. Zamrznite dok se sladoledi potpuno ne stegnu, 6-48 sati. Otopite čokoladu na pari, pa pustite da se ohladi. Onda izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo potopite dno kalupa u toplu vodu. Sladolede izvadite iz kalupa i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Prelijte sladolede otopljenom čokoladom pa zamrznite 10 minuta.
Možda vas zanima:
SLADOLED SA KAFOM Fenomenalni desert sa ukusom omiljenog napitka, pravićete stalno
Savršen spoj kafe i deserta, za ljubitelje slatkog i one izbirljive.
SLADOLED SA KAFOM NIKO NE ODBIJA Savršen spoj neodoljivih ukusa osvojiće i one koji ne vole slatko
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)