PITA OD TIKVICA BEZ KORA Umuti se u jednoj činiji od nekoliko sastojaka, a toliko je ukusna da će svi tražiti dodatak!

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Napravite najbrži doručak ili večeru od povrća, ukućani će biti oduševljeni!

pita
Shutterstock

Sastojci:

500 g rendanih oceđenih tikvica

300 g brašna

3 jaja

100 g feta sira (ili nekog sličnog)

5 kašika griza

100 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

 

Komentari (0)

Loading