DOMAĆA GRANOLA Zdrava užina za pravo zadovoljstvo, ovakvu do sada niste jeli
Možete da služite za užinu ili doručak, zdrava i ukusna.
Potrebno je
- 3 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja iseckanih orašastih plodova po izboru
- 3 kašike smeđeg šećera
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice soli
- 1/3 šolje meda
- 2 kašike ulja
- 1 šolja suvog voća po izboru
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Pek-papirom obložite pleh. Onda u velikoj posudi pomešajte pahuljice, orašaste plodove, šećer, cimet, đumbir i so. Zatim zagrejte med u ulje u šerpi na srednjoj temperaturi dok ne postane glatko. Preko pahuljica prelijte med i ulje i sve dobro promešajte. Sve sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 40 minuta s tim da promešate na svakih 10 minuta. Gotovo je kada dobije zlatnu boju. Na kraju, izvadite granolu iz rerne i promešajte. Ostavite da se ohladi, pa u to dodajte suvo voće.
Možda vas zanima:
Umesto da dajete silne pare u radnji, napravite domaću ČOKOLADNU GRANOLU (VIDEO)
Kupovni hrskavi musli, koji deca obožavaju da jedu možete da napravite i sami kod kuće po receptu Nataše Denić koja stoji iza popularne Instagram strane pecetzivota.
Napravite FAMOZAN A ZDDRAV DORUČAK za svoju dragu osobu uz domaću ČOKOLADNU GRANOLU (video)
Ova čokoladna granola je savršen poklon za Dan zaljubljenih. Recept je superjednostavan za pripremu a možete koristiti bilo koju kombinaciju orašastih plodova i semenki koju imate pri ruci.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)