BANOFI PITA Fenomenalni desert sa bananama koji miriše na ljubav
Sočan desert u savršenom voćnom spoju oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za podlogu
- 150 g keksa
- 75 g maslaca
Još potrebno
- 75 g maslaca
- 75 g šećera
- 400 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml slatke pavlake
Dodatno
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Premažite maslacem kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Onda uzmite keks pa istopite maslac, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak maslaca pomešajte a šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte kondenzovano mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom čokoladom ili kakaom. Na kraju poprskajte desert rastopljenom tamnom čokoladom ili pospite kakaom. Servirajte hladno.
Možda vas zanima:
BANOFI PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Gotova dok pristavite kafu, a nikad kremastija
Bićete oduševljeni ukusom.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)