BANANE SU PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA Ali ove grupe ljudi treba da ih zaobilaze u širokom luku
Jedno od omiljenog voća mnogima sadrže brojne benefite po zdravlje, ali ako imate ove simptome, bolje ograničite količinu ili nemojte da ih konzumirate.
Zašto treba da jedete banane
1. Visok krvni pritisak
Ili ne sadrže ili imaju jako malo natrijuma.
2. Anemija
Hemoglobin u bananama pomaže osobama koje pate od nedostatka gvožđa
3. Čir i gorušica
Sastojak antacid smiruje stomak.
4. Depresija i stres
Zbog sastojka triprofana koji se u organizmu pretvara u serotonin-hormon sreće pomoćiće u stresnim situacijama.
5. Pomaže kod ujeda komarca
Bananina kora je sjajna pomoć za smanjenje crvenila i iritacije kada vas ujede komarac.
Ali ako spadate u neku od navedenih grupa bolje je da ih izbegavate ili koristite sa oprezom
1. Alergične osobe
Ako osetite simptome kao što su alergije, oticanje ili svrab, najverovatnije vam smeta ovo voće. Iako je retkost može da se dogodi alergija.
2. Dijabetičari
Ako ste dijabetičar banane treba da konzumirate u ograničenim količinama zbog sadržaja voćnog šećera-savetuju nutricionisti.
3. Bubrežni bolesnici
Ako imate problem sa bubrezima višak kalijuma u bananama može da vam smeta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)