TORTA SA JAGODAMA I KEKSOM Omiljena poslaslastica glumice Ive Štrljić, nema ko vam neće tražiti parče više
Iva Štrljić, glumica koja publiku svakodnevno uveseljava izvanrednom ulogom kreatorke Dijane Erski u „Igri sudbine”, godinama marljivo gradi svoju karijeru. Ćerka glumca Milana Štrljića vodi računa o ishrani, zbog čega ima besprekornu liniju, na čemu bi joj mogle pozavideti i mnogo mlađe koleginice. Kada želi da se zasladi, napravi ovu fenomenalnu tortu s jagodama i keksom, koja je pravo osveženje u toplim letnjim danima.
![torta sa jagodama i keksom](/data/images/2024-08-16/97766_torta-sa-jagodama-i-keksom_f.jpg?timestamp=1723759200)
![Iva Štrljić](/data/images/2024-08-16/97767_iva-strljic-01-alo-aleksandar-nalbantjan-copy_orig.jpg?t=1723808284)
Potrebno je
- 400 g keksa
Za fil od jagoda:
- kilogram jagoda
- 150 g šećera
- 15 g želatina
- 50 ml vode
- 100 ml vode
Za beli fil:
- litar mleka
- 9 kašika griza
- 200 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 600 g jagoda ili nekog drugog voća
- 600 ml sirupa od maline
- 20 g želatina
Priprema:
Griz stavite u mleko, pa kuvajte sve dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite 200 ml slatke pavlake sa 200 g šećera u prahu. Zatim tome dodajte kašiku po kašiku, muteći, hladan kuvani griz. Vodu pomešajte sa želatinom pa ostavite da nabubri. U posudu stavite jagode, šećer i vodu, pa kad provri, kuvajte pet minuta. Toplu smesu ispasirajte i u nju dodajte nabubreli želatin koji ste otopili na tihoj vatri. Promešajte dobro i ostavite da se stegne. Na tacnu poređajte red keksa pa premažite polovinom belog fila. Nanesite polovinu fila od jagoda (ne dozvolite da se do kraja stegne, već toliko da možete da ga mažete preko fila), pa drugi red keksa, preostalu polovinu belog fila, kao i preostalu polovinu fila od jagoda i treći red keksa. Keks nemojte da umačete ni u kakvu tečnost. Preko poslednjeg reda keksa poređajte jagode. Pomešajte vodu sa želatinom, pa ostavite da nabubri. Zagrejte sirup od jagoda, pa mu dodajte nabubreli želatin istopljen na tihoj vatri. Promešajte dobro i ostavite da se malo stegne. Na kraju, prelijte preko jagoda.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)