NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Shutterstock
Čizkejk u tepsiji
Sastojci:
- 80 g putera
- 300 g keksa
- 3 kašike soka od pomorandže
- 500 g krem sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašičice želatina
- 150 g šećera
- 300 g jagoda
Priprema:
Otopite želatin sa 200 ml vrele vode pa ostavite da se ohladi ali ne dopustite da se stegne. Tepsiju u kojoj ćete spremiti kolač namažite puterom. Otopljeni puter pomešajte sa keksom i sokom od pomorandže i dobro utapkajte u tepsiju. Umutite krem sir sa šećerom dok ne postane kremasto pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Ubacite želatin i ručno umešajte dok se ne sjedini, prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru da se stegne. Ako koristite zamrznute jagode, odmrznite ih i ocedite pa ubacite želatin i spremite po uputstvu. Prelijte preko čizkejka i ostavite najbolje preko noći da se kolač stegne.
Shutterstock
Mekani kolač
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 220 ml kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- so
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin-šećerom pa dodajte ulje i kiselu pavlaku. Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite u činiju sa jajima. Kalup u kojem ćete peći obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Jagode isecite na manje komade pa stavljajte na vrh i malo pritisnite da upadnu u testo. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatkastu boju.
Obrnuta poslastica
Sastojci:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 100 g šećera
- so
- 1 kašičica vanilin-šećera
- 1 kesica želatina
Preliv:
- 250 g jagoda
- 3 kašike šećera
- 1 kesica želatina
Priprema:
Pomešajte želatin sa 4 hladne kašike vode i ostavite da nabubri. U šerpu sipajte slatku pavlaku, mleko, šećer, so i vanilin šećer pa zagrejte, ali ne dajte da proključa. Sklonite sa ringle pa dodajte nabubreli želatin i mešajte dok se ne otopi. Smesu sipajte u manje kalupe te ih stavite u zamrzivač na najmanje 3 sata. Za preliv od jagoda pomešajte 4 kašike hladne vode i želatin. Jagode operite i iseckajte na manje komade i uz šećer i dve kašike vode kratko prokuvajte do 3 minuta. Štapnim mikserom napravite pire. Gotove panakote izvadite iz kalupa pa prelijte kašikom ili dve preliva od jagode.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA JAGODAMA Neodoljivi desert koji miriše na ljubav, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.
LAGANA TORTA SA JAGODAMA KAO OSMIŠLJENA ZA PROLEĆE Osvežava u momentu
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)