NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Shutterstock
Čizkejk u tepsiji
Sastojci:
- 80 g putera
- 300 g keksa
- 3 kašike soka od pomorandže
- 500 g krem sira
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašičice želatina
- 150 g šećera
- 300 g jagoda
Priprema:
Otopite želatin sa 200 ml vrele vode pa ostavite da se ohladi ali ne dopustite da se stegne. Tepsiju u kojoj ćete spremiti kolač namažite puterom. Otopljeni puter pomešajte sa keksom i sokom od pomorandže i dobro utapkajte u tepsiju. Umutite krem sir sa šećerom dok ne postane kremasto pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Ubacite želatin i ručno umešajte dok se ne sjedini, prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru da se stegne. Ako koristite zamrznute jagode, odmrznite ih i ocedite pa ubacite želatin i spremite po uputstvu. Prelijte preko čizkejka i ostavite najbolje preko noći da se kolač stegne.
Shutterstock
Mekani kolač
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 220 ml kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- so
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin-šećerom pa dodajte ulje i kiselu pavlaku. Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite u činiju sa jajima. Kalup u kojem ćete peći obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Jagode isecite na manje komade pa stavljajte na vrh i malo pritisnite da upadnu u testo. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatkastu boju.
Obrnuta poslastica
Sastojci:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 100 g šećera
- so
- 1 kašičica vanilin-šećera
- 1 kesica želatina
Preliv:
- 250 g jagoda
- 3 kašike šećera
- 1 kesica želatina
Priprema:
Pomešajte želatin sa 4 hladne kašike vode i ostavite da nabubri. U šerpu sipajte slatku pavlaku, mleko, šećer, so i vanilin šećer pa zagrejte, ali ne dajte da proključa. Sklonite sa ringle pa dodajte nabubreli želatin i mešajte dok se ne otopi. Smesu sipajte u manje kalupe te ih stavite u zamrzivač na najmanje 3 sata. Za preliv od jagoda pomešajte 4 kašike hladne vode i želatin. Jagode operite i iseckajte na manje komade i uz šećer i dve kašike vode kratko prokuvajte do 3 minuta. Štapnim mikserom napravite pire. Gotove panakote izvadite iz kalupa pa prelijte kašikom ili dve preliva od jagode.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA JAGODAMA Neodoljivi desert koji miriše na ljubav, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.
LAGANA TORTA SA JAGODAMA KAO OSMIŠLJENA ZA PROLEĆE Osvežava u momentu
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)