DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
Za testo
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 450 g mekog brašna
- 7g suvog kvasca
Za nadev
- 200 ml paradajz pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- 300 g mocarela ili gauda sira
- origano
Priprema
Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Užitak za čula, držaće vas dugo sitim, a savršena za sve prilike
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Sa hrskavom podlogom i slasnim nadevom, prste da poližete.
PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)