DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
Za testo
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 450 g mekog brašna
- 7g suvog kvasca
Za nadev
- 200 ml paradajz pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- 300 g mocarela ili gauda sira
- origano
Priprema
Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !
Možda vas zanima:
PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
Kad budete videli kako se prosto pravi, PICA MARGERITA će vam biti često na meniju
Kuvar koji je izmislio picu Margaritu je bio pravi genije. Probajte i složićete se sa nama!
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)