DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

pica margarira
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 300 ml mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 450 g mekog brašna
  • 7g suvog kvasca

Za nadev

  • 200 ml paradajz pelata
  •  3 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
  • 300 g mocarela ili gauda sira
  • origano

Priprema

Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading