DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
Za testo
- 300 ml mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 450 g mekog brašna
- 7g suvog kvasca
Za nadev
- 200 ml paradajz pelata
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- 300 g mocarela ili gauda sira
- origano
Priprema
Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !
Možda vas zanima:
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)