TOP TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU PASTU Ako je bljutava i lepi se, verovatno radite ovo pogrešno
Italijanska kuvarica Silvija Koloka predlaže savete za najbolju pastu, trikovi su jednostavni a rezulat će vas oduševiti.
Saveti Silvije Koloke za najbolju pastu:
Nemojte da lomite špagete pre kuvanja
Testenina treba da ostane duga, da može da se uvije oko viljuške i da najbolje upije sos. Najbolje koristite veću šerpu, ako ne može da stane cela
Nemojte da dodajete ulje u vodu
„Ako to učinite, ulje će isplivati do vrha, što ga čini potpuno beskorisnim – a kada iscedite testeninu, uljni premaz će sprečiti da se sos pravilno upije“, kaže Silvija.
Skuvajte u ključaloj slanoj vodi i mešajte
Ako ne želite da bude lepljiva, jednostavno je skuvate u slanoj vodi i promešate nekoliko puta dok se kuva, poručuje Silvija.
„‘Nikada nemojte kuvati svoju testeninu na laganoj vatri, jer će se pretvoriti u lepljivi nered. Potrebna je voda koja već ključa“, rekla je.
Možda vas zanima:
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
ODMRZNITE MESO ZA 5 MINUTA Jednostavan trik koji provereno radi, kada nemate dovoljno vremena
Ako ste zaboravili da izvadite meso, a pripremate ručak, poslužite se jednostavnim trikom.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)