TOP TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU PASTU Ako je bljutava i lepi se, verovatno radite ovo pogrešno

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Italijanska kuvarica Silvija Koloka predlaže savete za najbolju pastu, trikovi su jednostavni a rezulat će vas oduševiti.

pasta
Shutterstock

Saveti Silvije Koloke za najbolju pastu:

Nemojte da lomite špagete pre kuvanja

Testenina treba da ostane duga, da može da se uvije oko viljuške i da najbolje upije sos. Najbolje koristite veću šerpu, ako ne može da stane cela

Nemojte da dodajete ulje u vodu

„Ako to učinite, ulje će isplivati do vrha, što ga čini potpuno beskorisnim – a kada iscedite testeninu, uljni premaz će sprečiti da se sos pravilno upije“, kaže Silvija.

Skuvajte u ključaloj slanoj vodi i mešajte

Ako ne želite da bude lepljiva, jednostavno je skuvate u slanoj vodi i promešate nekoliko puta dok se kuva, poručuje Silvija.

„‘Nikada nemojte kuvati svoju testeninu na laganoj vatri, jer će se pretvoriti u lepljivi nered. Potrebna je voda koja već ključa“, rekla je.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading