KREMASTA PASTA PRSTE DA POLIŽEŠ Brzo se spremi, još brže se pojede
Mogu i domaćice koje nisu iskusne da je naprave.
Pasta - prste da poližeš!
Sastojci:
300 g špageta
200 g slanine
500 g pavlake
150 g zdenka sira
beli luk u prahu
so
Priprema:
U šerpu stavite 3 l vode, a kada proključa, dodajte ravnu kašiku soli a potom ubacite špagete. Prva dva minuta kuvanja promešajte, nakon toga ostavite da se kuvaju još 5 minuta. Pasta nikako ne sme biti prekuvana, već malo tvrđa. Na tiganju s malo ulja propržite slaninu. Pavlaku, sir i beli luk pomešajte. Gotovu pastu procedite i dok je još vrela dodajte smesu s pavlakom i slaninu. Stavite još pola minuta na ringlu, uz stalno mešanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
I PROLEĆE MOŽE DA POČNE! Testenina sa sremušem zdrava i ukusna
Iskoristite priliku sad kad se pojavi ova biljka.
LAGAN I BRZ RUČAK Pasta s pečurkama je obrok koji ćete spremiti za 15 minuta
Osim što nije teška priprema, jako je i zdrav obrok.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)