MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
Potrebno je
- 2 zrelije banane
- 3 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 1 šolja grčkog jogurta
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 2 kašike meda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Viljuškom izgnječite 2 banane, pa dodajte jaja i so. Promešajte dobro pa dodajte cimet, ovsene pahuljice, mleko, grčki jogurt, prašak za pecivo i med. Dobro promešajte, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Sipajte tri kašike smese u kalup pa ostavite tako 15 minuta. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se mafini ohlade, pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)