NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Potrebno je
- Pakovanje oblandi (5 listova)
- 300 g džema od kajsija
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Omekšajte maslac na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast. U drugoj posudi sjedinite džem od kajsija, mlevene lešnike i šećer u prahu, pa dodajte omekšali maslac i dobro sve izmešajte. Fil treba da bude kompaktan, ali dovoljno mekan za premazivanje. Na ravnu površinu stavite prvi list oblandi, pa ga premažite tankim slojem fila od džema i lešnika. Preko tog sloja stavite sledeći list oblandi, lagano pritisnite da se zalepi i ponovite postupak sa ostatkom fila i oblandi. Za glazuru, otopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri i dodajte preostali maslac. Kada se sve lepo sjedini, prelijte glazuru preko poslednjeg lista oblande i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA Izdašna poslastica kao izmišljena za jesen, a ukusa koji priča priče
Ako volite čokoladne torte, ovu sa kruškama ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
Komentari (0)