NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Potrebno je
- Pakovanje oblandi (5 listova)
- 300 g džema od kajsija
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Omekšajte maslac na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast. U drugoj posudi sjedinite džem od kajsija, mlevene lešnike i šećer u prahu, pa dodajte omekšali maslac i dobro sve izmešajte. Fil treba da bude kompaktan, ali dovoljno mekan za premazivanje. Na ravnu površinu stavite prvi list oblandi, pa ga premažite tankim slojem fila od džema i lešnika. Preko tog sloja stavite sledeći list oblandi, lagano pritisnite da se zalepi i ponovite postupak sa ostatkom fila i oblandi. Za glazuru, otopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri i dodajte preostali maslac. Kada se sve lepo sjedini, prelijte glazuru preko poslednjeg lista oblande i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)