NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Potrebno je
- Pakovanje oblandi (5 listova)
- 300 g džema od kajsija
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade
- 2 kašike mleka
Priprema:
Omekšajte maslac na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast. U drugoj posudi sjedinite džem od kajsija, mlevene lešnike i šećer u prahu, pa dodajte omekšali maslac i dobro sve izmešajte. Fil treba da bude kompaktan, ali dovoljno mekan za premazivanje. Na ravnu površinu stavite prvi list oblandi, pa ga premažite tankim slojem fila od džema i lešnika. Preko tog sloja stavite sledeći list oblandi, lagano pritisnite da se zalepi i ponovite postupak sa ostatkom fila i oblandi. Za glazuru, otopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri i dodajte preostali maslac. Kada se sve lepo sjedini, prelijte glazuru preko poslednjeg lista oblande i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)