NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

09:11

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.

oblanda sa džemom i lešnicima
Shutterstock

Potrebno je

  • Pakovanje oblandi (5 listova)
  • 300 g džema od kajsija
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike mleka

Priprema:
Omekšajte maslac na sobnoj temperaturi dok ne postane kremast. U drugoj posudi sjedinite džem od kajsija, mlevene lešnike i šećer u prahu, pa dodajte omekšali maslac i dobro sve izmešajte. Fil treba da bude kompaktan, ali dovoljno mekan za premazivanje. Na ravnu površinu stavite prvi list oblandi, pa ga premažite tankim slojem fila od džema i lešnika. Preko tog sloja stavite sledeći list oblandi, lagano pritisnite da se zalepi i ponovite postupak sa ostatkom fila i oblandi. Za glazuru, otopite čokoladu sa mlekom na laganoj vatri i dodajte preostali maslac. Kada se sve lepo sjedini, prelijte glazuru preko poslednjeg lista oblande i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.

 

Komentari (0)

Loading