VRHUNSKA POSLASTICA ZA HLADNE DANE Torta Grčka kraljica, za potpuno uživanje
Napravite ovu ukusnu tortu i oduševite sve
Potrebno je:
7 jaja,
7 kašika šećera
7 kašika keksa,
1 margarin,
100 g seckane crne čokolade,
100 g seckane bele čokolade,
200 g plazma keksa,
200 g prah šećera,
3 pudinga od vanile,
4 kašike oraha.
Priprema:
Ulupati belanca, pa žumaca, šećer, dodati orahe i keks, promešati varjačom.
Peći 3 takve kore, mera je za veću đuvec tepsiju.
Nisu debele i nisu teške, a mora ih biti da bi držale sav taj fil.
U 1l mleka zakuvati 3 pudinga od vanile i ostaviti da se ohladi.
Izmiksirati margarin sa 200 g prah šećera.
Dodati ohlađenom pudingu.
Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo dodati 100 g seckane crne i 100 g seckane bele čokolade.
U drugi deo izlomiti 200 g plazma keksa, možete i običnog.
Možda vas zanima:
OTHRANILA JE MNOGE GENERACIJE Nanin recept za poparu, zaboravljeno jelo koje greje dušu i telo
Ovaj recept je orginal, nećete moći da prestanete da jedete
FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo
PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom
RUČAJTE ZA 200 DINARA Napravite ukusnu testeninu uz dodatak začina i paradajz sosa
Šta najviše kuva omladina, studenti i mladi parovi, naučimo nešto od njih
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)