POSNA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja budi uspomene sa mora, za pravo uživanje
Neodoljiva torta osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 120 g margarina
- 100 g posne bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 180 g kokosa
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1 pakovanje posnog keksa
- sok od pomorandže
Priprema:
Puding sa šećerom pomešajte sa 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Dodajte zagrejano preostalo mleko u puding. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sipajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Onda umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. Dodajte umućeni margarin ohlađenom pudingu. Smesu podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i sjedinite. Sipajte preko keksa u kalup prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Tortu ostavite celu noć u frižideru. Izvadite je iz frižidera, dekorišite po želji i služite.
Možda vas zanima:
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KOKOS TORTA OD SAMO 5 SASTOJKA Nepečena poslastica koja miriše na more i plažu
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
KOKOS TORTA Jeftina poslastica posna na vodi koja budi uspomene sa mora
Fenomenalna poslastica probudiće sva čula, a pravi se brzo i lako, i štedi kućni budžet.
FENOMENALNA KOKOS TORTA Kremasta, lagana i posna
Ova torta je neodoljivo kremasta, lagana i izuzetno se lako sprema. Nimalo ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom, savršena je za slavsku trpezu.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)