DOMAĆI ČUPAVCI Ovaj recept svima uspeva, pa i početnicima u kuhinji
Ovo je ubedljivo najpopulariji kolač u Srbiji i svi ga obožavaju
Sastojci:
Za koru:
2 jajeta
200 ml mleka
100 ml ulja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za krem:
1 l mleka
1 šolja šećera
7 kašika griza
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mleko za krem skuvajte sa šećerom. Čim provri, dodajte griz, kašiku po kašiku, mešajući dok se ne zgusne. Sklonite s ringle, pa ubacite kokosovo brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U činiji umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko i kakao. Izmiksirajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Polovinu smese za koru izlijte u pleh i pecite oko 10 minuta na 170 stepeni. Preko gotove kore sipajte krem, pa i drugu polovinu kore, vratite u rernu i pecite još 20 minuta. Ukrasite kokosom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ČUPAVCI Kolač bez pečenja a vole ga i na mrežama
Ako želite da osetite rapsodiju ukusa, probajte čokoladne čupavce.Pravi se za kratko vreme.Uživajte!
STARINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I ČOKOLADOM Slatki čokoladni čupavci, brzo se spremaju, a još brže jedu
Kada vam se jede nešto čokoladno, slatko ili želite da iznenadite neku vama dragu osobu, možete na brzaka napraviti slatke čokoladne čupavce. Brzo se prave, a pojedu se još brže
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)