MIRIŠE NA DETINJSTVO Recept za kolač sa jabukama i grizom se za čas posla spremi, a ukus okrepljuje
Uvek se traži i parče više...
Kolač sa grizom i jabukama nas podseća na detinjstvo, jer je ukusan i omiljen među decom. Lako se pravi i često je bio prisutan na našim trpezama dok smo odrastali.
Sastojci:
- 4 jaja
- puna čaša od jogurta griza
- čaša jogurta
- 50 ml ulja
- dve jabuke
- 100 gr suvog grožđa
- pola praška za pecivo
- 100 gr šećera
- malo cimeta
- vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivom, ulje, rendane jabuke, jogurt, suvo grožđe i cimet.
Sve polako izmešati, pa sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 40 minuta, piše Krstarica.
Nakon što je kolač gotov, posuti ga šećerom u prahu.
Bonus video:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)