MIRIŠE NA DETINJSTVO Recept za kolač sa jabukama i grizom se za čas posla spremi, a ukus okrepljuje
Uvek se traži i parče više...

Kolač sa grizom i jabukama nas podseća na detinjstvo, jer je ukusan i omiljen među decom. Lako se pravi i često je bio prisutan na našim trpezama dok smo odrastali.
Sastojci:
- 4 jaja
- puna čaša od jogurta griza
- čaša jogurta
- 50 ml ulja
- dve jabuke
- 100 gr suvog grožđa
- pola praška za pecivo
- 100 gr šećera
- malo cimeta
- vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivom, ulje, rendane jabuke, jogurt, suvo grožđe i cimet.
Sve polako izmešati, pa sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 40 minuta, piše Krstarica.
Nakon što je kolač gotov, posuti ga šećerom u prahu.
Bonus video:

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)