NAJPOPULARNIJI KOLAČ NA INTERNETU Napravite starinski slatkiš sa višnjama i doživite vrhunsko zadovoljstvo u svakom zalogaju
Brzo i lako se sprema, a još brže pojede
Potrebno je:
- 3 jaja
- 150 gr šećera
- 200 ml jogurta
- korica limuna
- 150 gr brašna
- 50 ml ulja
- 300 gr voća (a sam koristila pola suva brosnice pola višnje)
- Za posipanje:
- prah šećer i vanilin šećer
Priprema:
Umutiti belanca, dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivom, koricu limuna, ulje, jogurt i sve polako dobro izjednačiti.
Pleh 30x20 obložiti pek papirom i izliti pola testa. Poređati voće pa prekriti ostatkom testa. Odozgo ponovo poređati voće.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)