AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
Potrebno je:
- 400 g piškota
- 1,2 l mleka
- 200 g šećera
- 110 g kukuruznog skroba
- 500 ml soka od pomorandže
- 40 g čokolade
Priprema:
Šećer i skrob zakuvajte u litri mleka, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umačite piškote u mleko pa ih ređajte u 3 reda. Preko premažite fil pa iscedite pomorandže da dobijete sok. Pomešajte ga sa šećerom i skrobom pa kuvajte uz neprestano mešanje. Preko belog fila sipajte pa urolajte. Ostavite u frižideru bar 3 sata. Na kraju, otopite čokoladu pa njome dekorišite rolat.Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
ROLAT SA POMORANDŽOM Kremasti desert savršenog ukusa koji budi sva čula
Sočan i sladak, za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)