POSNE ČOKOLADNE PRALINE SA URMAMA Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako.
Potrebno je:
- 80 g urmi
- 30 g ovsa
- 40 g lešnika
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
- 1 kašika vode
- 60 g crne čokolade bez šećera
- 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
- 1 šaka pečenih lešnika – za dekoraciju
Priprema:
Hladnom vodom prelijte urme, pa ostavite 15 minuta. Onda im izvadite koštice. Sameljite ovsene pahuljice dok ne dobijete brašno. Zatim, sameljite lešnike. Urme izblendajte dok ne dobijete glatku smesu, pa dodajte kakao prah i kašiku vode. Dobro sjedinite sve sastojke. Oblikujte praline, pa ih ostavite pola sata u zamrzivaču. Otopite crnu čokoladu, pa dodajte kašiku ulja i promešajte. Iseckajte nožem pečene lešnike. Umačite svaku pralinu u otopljenu čokoladu, pa pospite lešnicima. Ostavite 15 minuta u frižideru.
Možda vas zanima:
POSNE RAFAELO KUGLICE SE TOPE U USTIMA A može i dete da ih napravi
Savršene za praznike u vreme posta.
KIKIRIKI ŠTANGLICE PRVE NESTAJU SA STOLA Posne, a nema ko ih ne voli
Savršene za dane posta, nema ko će im odoleti.
KUGLICE OD KIKIRIKI PUTERA ZA IZNENADNE GOSTE Prave se maltene same, a razvaljuju ukusom
Gotove za tren oka, a super idu uz čaj ili kafu.
POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)