DUBAI ČOKOLADA SA URMAMA I PISTAĆIMA Viralni desert na zdraviji način, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Slatka i neodoljiva, nećete moći da prestanete da jedete.

dubai čokolada sa urmama
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 150 g crne čokolade
  • 120 g čokoladnih kapljica
  • 1 šolja kreme od pistaća
  • 20 urmi
  • ¼ šolje seckanih pistaća

Priprema:

Rernu zagrejte na 100 stepeni. U pleh obložen pek papirom stavite crnu čokoladu. Pecite 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 100 stepeni, da se otopi. Zatim dodajte komadiće mlečne čokolade u posudu za rernu i vratite je u rernu da se i ona otopi.  Pleh i činiju uklonite iz rerne, pa tankim slojem rasporedite otopljenu čokoladu u pravougaonik. Urme isecite na pola pa ih poravnajte preko čokolade, a preko nanesite krem od pistaća. Prelijte otopljenom mlečnom čokoladom. Stavite na vrh seckane pistaće. Ostavite bar pola sata u frižideru da se stegne. 

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)