PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi
Toliko je dobra da nećete moći da prestanete da jedete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KAPRI TORTA Poslastica lepog izgleda i neodoljivog ukusa koja budi sva čula
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.

ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.

TULUMBE IZ RERNE Poćiće vam voda na usta koliko su neodoljive, vredne svakog truda
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Za kore:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 8 belanaca
- 200 g čokolade
- 125 g margarina
Za prvi fil:
- 2 jajeta
- 8 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 250 g margarina
Za drugi fil:
- 150 g šećera
- 5 dl vode
- 300 g jagoda (može i smrznutih)
- 2 pudinga od jagoda
- 2 šlaga
Priprema:
Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. U odgovarajućoj posudi umutite jaja, šećer i brašno. Dodajte sneg od belanaca, mlevene orahe i polako promešajte. Od pripremljene smese ispecite dve kore. Čokoladu i margarin otopite na pari, preliti preko kora i ostavite da se stegnu.
Fil I: U manju posudu sipajte 5 dl mleka i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite ostatak mleka, jaja, žumanca, šećer i prašak za puding od vanile. Dodajte u ključalo mleko i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađenu masu dodajte margarin i umutite mikserom.
Fil II: U manju šerpu sipajte 4 dl vode, dodate šećer i ostavite da proključaju. Zatim dodajte seckane jagode i kratko prokuvajte. Prašak za puding od vanile umutite sa malo vode, dodate u ključalu masu i nastavite sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
Finalni postupak: Pripremljene kore premažite filom I i ostavite da se stegnu, a potom naneti fil II. Filovane kore naslažite jednu na drugu. Šlag pripremite prema uputstvu sa kesice, te premažite tortu i dekorišite je po želji.

PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.

ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM Prave se maltene same, a i dupla mera će biti malo
Kremaste i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.

PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.

AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Komentari (0)