NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KROFNE Vazdušaste i mekane kao pamuk, za lepo veče sa prijateljima
Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 500 g belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike braon šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči. Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa. Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete i papir malo podmazati uljem. Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene. Filujte krofne nadevom po želji.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)