NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

posne krofne
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g belog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike braon šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči. Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa. Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete i papir malo podmazati uljem. Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene. Filujte krofne nadevom po želji.

Komentari (0)