POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

DUBAI KROFNE Popularni desert po receptu koji će vas oboriti s nogu
Ako volite klasične krofne, njihovu Dubai varijantu ćete obožavati.

DOMAĆE KROFNE Slatke i mekane kao duša, a savršene uz šolju kafe
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DOMAĆE KROFNE Sočne i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru
Prelijte ih čokoladnim sosom ili pospite šećerom.
- 500 g belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike braon šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
U toplu vodu ubacite kvasac, šećer i kašiku brašna, pa promešajte i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Posle tog vremena dodajte mu ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Dobro promešajte, pa dodajte preostalo brašno. Zamesite testo i ostavite ga sa strane na toplom dok se ne udvostruči. Kada vidite da je testo nadošlo, na radnoj površini pospite brašno i razvucite testo oklagijom. Modlom ili čašom oblikujte krofne i vadite ih iz kalupa. Ređajte ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite ih još 15 minuta da nadođu. Premažite ih uljem, a možete i papir malo podmazati uljem. Rernu dobro zagrejte pa ubacite pleh i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Videćete već kada porumene. Filujte krofne nadevom po želji.

"POKRET JE ZAJEDNIŠTVO I NADA ZA BUDUĆNOST": Brnabić o formiranju Pokreta za narod i državu

Novčani horoskop za april: Vodolije će prihodi najviše rasti, Rak gubi i poverenje i novac, a Device treba da štede

Bob jeste popularan, ali ne treba dići ruke od dobro sređene duge kose: Ovo je 5 frizura koje će biti hit na leto 2025. godine, ljubiteljke ovih dužina će se oduševiti
SADA JE SVE JASNO: Isplivale prepiske Stefani i Matore o njenom bratu Zoranu, otkriveno u kakom je odnosu Tomićeva sa njim i da li je Grujićeva govorila ISTINU (FOTO)

Mesec je konačno ušao u Bika, 2 znaka će osetiti ovu snažnu energiju, ali... Bez brige, sve će vam biti potaman, od srca ćete se obradovati ovim vestima

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Ušli smo u sezonu krpelja, budite oprezni, mogu vam preneti lajmsku bolest: Obratite pažnju na ove simptome, jedan izgleda skroz bezazleno, a može biti fatalan

NjIH 180 TERORISALO CEO GRAD I CELU ZEMLjU: Maloletna lica zloupotrebljena od političkih partija blokirala auto-put u Beogradu (FOTO/VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)