PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom

Sastojci:
Kore:
10 belanaca
6 kašika šećera
1 čep sirćeta ( alkoholno )
1 ravna kašika brašna
Sastojci za fil:
10 žumanaca
700 ml mleka
7 punih kašika mlekog brašna
10 kašika šećera
200 gr maslaca
200 gr lešnika
100 gr mlečne čokolade
Priprema:
Pomešati žumanca, šećer i brašno pa im dodati malo hladnog mleka, odokativno, oko 200 ml.
Ostatak mleka staviti na vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvati razmućena žumanca i na srednjoj vatri mešati dok se ne zgusne.
Skuvan fil odmah podeliti na dva dela, pa jedan prekriti kesom, folijom ili nečim sličnim i ostaviti da se ohladi, dok drugom dodajemo čokoladu i mešamo da se otopi i sjedini pa i njeg aprekrivamo i ostavljamo da se ohladi.
Maslac sobne temperature podeliti na dva dela pa ga dodati ohladjenim filovima i sve zajedno umutiti.
Ako dodajete margarin prvo ga umutiti, podeliti na dva dela, pa tek onda njemu dodavati kremove.
Na prvu koru naneti ceo lešnik krem, pokriti drugom korom pa staviti čokoladni krem.
Dekorisati po želji i dobro rashladiti.
Možda vas zanima:

RUČAJTE ZA 200 DINARA Napravite ukusnu testeninu uz dodatak začina i paradajz sosa
Šta najviše kuva omladina, studenti i mladi parovi, naučimo nešto od njih

OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu

HRANA KOJA SPASAVA ŽIVOT DIJABETIČARA Idealni obroci za ljude koji pate od šećerne bolesti
Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom...

TRI KROMPIRA I TRI JAJETA Ovo je sve što vam je potrebno za najukusniju i najbržu pitu
Ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto jednostavno i brzo, a opet dovoljno izdašno da nahranite celu porodicu

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Komentari (0)