NAJČOKOLADNIJA ČOKOLADNA TORTA 4 savršena sloja za poslasticu koja se topi u ustima

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 15o g čokolade
  • 70 g maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika brašna

Fil:

  • 500 g maskarponea
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 5 dl slatke pavlake
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 1/2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Umutite šam od belanaca.Otopite čokoladu i maslac na pari. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu i 1 kašiku brašna. Zatim polako umešajte šam od belanaca. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno otopite sve čokolade na pari, a sa belom otopite i pola kesice vanilinog šećera. Dodajte maskarpone i šećer, pa u to umešajte prethodno umućen šlag. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte tamnu čokoladu, u drugi mlečnu, a u treći belu čokoladu. Tim redosledom premažite preko biskvita.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading