NAJČOKOLADNIJA ČOKOLADNA TORTA 4 savršena sloja za poslasticu koja se topi u ustima
Kremasta i jednostavna, nema ko će joj odoleti.
Potrebno je:
Biskvit:
- 3 jaja
- 15o g čokolade
- 70 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Fil:
- 500 g maskarponea
- 2 kašike smeđeg šećera
- 5 dl slatke pavlake
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 1/2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Umutite šam od belanaca.Otopite čokoladu i maslac na pari. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladu i 1 kašiku brašna. Zatim polako umešajte šam od belanaca. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno otopite sve čokolade na pari, a sa belom otopite i pola kesice vanilinog šećera. Dodajte maskarpone i šećer, pa u to umešajte prethodno umućen šlag. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte tamnu čokoladu, u drugi mlečnu, a u treći belu čokoladu. Tim redosledom premažite preko biskvita.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Gotova za pola sata, a savršena za domaćice početnice
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Kremasta i izdašna, za sve prilike.
JEDNOSTAVNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Kremasta i brza poslastica po receptu za početnike
Neodoljiva poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)