KINDER ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Kad ga jednom probate zaboravićete na tortu
Kremast i sladak, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 27 komada piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile (80 g)
- 75 g šećera
- 500 ml mleka
- 100 g sirovih lešnika
- 30 g vanilin šećer
- 20 ml vode
- 250 g maskarpone sira
- 300 g šlaga
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 40 putera
- 30 g mrvljenih lešnika
Priprema:
Umačite piškote u mleko pa ih ređajte na pek papir. Zakuvajte puding, mleko i šećer dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda pokrijte i ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite šlag. Ohlađeni puding dodajte u maskarpone sir pa umutite, a potom dodajte šlag. Lešnike, vodu i vanilin šećer stavite u šerpu pa propržite. Zatim izblendajte u blenderu. Dodajte prethodnoj smesi pa dobro promešajte. Onda sipajte preko piškota i ravnomerno rasporedite. Uvijte u rolat pa ostavite sat vremena u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom, da dobijete glazuru. Tortu ukrasite čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
ŠVARCVALD ROLAT SE TOPI U USTIMA Brži od torte, a ukusom nimalo ne zaostaje
Kremast i sladak, savršen za slavu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)