ŠUMADIJSKA TORTA SA PALAČINKAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Prosto se topi u ustima

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

šumadijska torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10 palačinki
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 ml bagremovog meda
  • 100 ml mleka
  • 500 g suvih šljiva
  • 50 ml rakije prepečenice
  • 150 ml slatke pavlake
  • 4 belanca
  • 250 g šećera
  • kesica vanilin šećera

 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Vrućim mlekom prelijte orahe pa dodajte med i vanilin šećer. Onda umešajte 400 g sitno sečenih šljiva koje ste prethodno natopljenih rakijom. Zatim dodajte umućenu pavlaku i prohlađenim filom filujte palačinku. Ređajte palačinke jednu na drugu kao tortu.Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst šne pa time premažite celu tortu. Dekorišite tortu ostatkom suvih šljiva. Pecite oko 4 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading