SUVE ŠLJIVE SA SIROM I SLANINOM Specijalitet sa dvora cara Dušana od kog staje pamet
Smatra se da je ovo jelo bilo u upotreni 1393 godine.
Potrebno je:
- suve šljive
- slanina
- orasi
- koziji sir
- zapečeni pšenični ili ražani hleb
Priprema:
Potopite suve šljive u vodu da omekšaju. Onda ih izvadite, ocedite i osušite. Izvadite im koštice a umesto njih stavite orahe u komadima i koziji sir. Zatim odmah obmotajte tanjim šnitovima slanine. Pecite na žaru i služite uz pšenični ili ražani, zapečeni hleb.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)