BAUNTI ROLAT SE SMAŽE U TRENU Gotov za par minuta, a vole ga svi od 7 do 107 godina
Ako volite kokos ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je:
- 250 grama mlevenog keksa
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 12 kašika šećera
- 150 mililitara mleka
Za beli deo:
- 100 grama kokosovog brašna
- 125 grama putera
- 12 kašika šećera u prahu
Priprema
Istopite čokoladu, pa dok je još topla promešajte s mlevenim keksom i uz mešanje dodajte mleko i šećer. Kada sve dobro sjedinite, rastanjite ovu smesu na foliji. Zatim umutite mikserom penasto margarin i šećer u prahu. Kada dobijete kompaktnu masu, dodajte kokos i sve dobro promešajte. Time premažite rastanjen tamni deo rolata. Zatim polako uvijte u oblik rolata, pa stavite u frižider da prenoći. Secite na tanke komade tek pre serviranja.
Možda vas zanima:
KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.
KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)