STARINSKI ROLAT OD JABUKA TERA VODU NA USTA A zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Jednostavan i sočan, nema mu ravnog.

rolat od jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilinog šećera

Za fil:

  • 4 jabuke
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • sok od pola limuna 
  • mleveni orasi i suvo grožđe

Za posipanje:

  • šećer u prahu po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ogulite i narendajte jabuke pa ih propržite sa šećerom, cimetom i limunovim sokom. Pustite da se ohlade. U jednoj posudi jaja umutite sa šećerom i vanilom dok ne dobijete svetlu, penastu smesu. Umešajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano promešajte. Izlijte smesu na pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok kora ne porumeni. Izvadite i odmah urolajte koru sa papirom, pa ostavite da se prohladi. Zatim koru pažljivo odmotajte i premažite pripremljenim filom. Ponovo urolajte i pospite rolat prah šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading