STARINSKI ROLAT OD JABUKA TERA VODU NA USTA A zamirisaće cela kuća
Jednostavan i sočan, nema mu ravnog.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilinog šećera
Za fil:
- 4 jabuke
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- sok od pola limuna
- mleveni orasi i suvo grožđe
Za posipanje:
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ogulite i narendajte jabuke pa ih propržite sa šećerom, cimetom i limunovim sokom. Pustite da se ohlade. U jednoj posudi jaja umutite sa šećerom i vanilom dok ne dobijete svetlu, penastu smesu. Umešajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano promešajte. Izlijte smesu na pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok kora ne porumeni. Izvadite i odmah urolajte koru sa papirom, pa ostavite da se prohladi. Zatim koru pažljivo odmotajte i premažite pripremljenim filom. Ponovo urolajte i pospite rolat prah šećerom.
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)