TUŽNI KOLAČ MAMI OSMEH NA LICE Nemojte da vas ime zavara, ukusom je bolji od svake torte

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz karamel preliv.

tužni kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kašika suncokretovog ulja
  • 4 jaja
  • 2,25 šolje smeđeg šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 0,5 kašičice soli
  • 2 šolje mešavine za biskvit
  • 1 šolja narendanog kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja. Onda dodajte smeđi šećer, vanilin ekstrakt i so, pa dobro promešajte. Kad dobijete gusto testo dodajte rendani kokos. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa smesu ravnomerno rasporedite. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.  Čačkalicom proverite da li je kolač pečen.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading