BEČKA LIND TORTA SE TOPI U USTIMA Jednostavna i brza, a kao da ste pravili satima

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

noir torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 100 g maslaca
  • 400 g keksa sa kakaom
  • 30 ml espreso kafe

Za fil:

  • 100 ml vode
  • 400 g tamne čokolade
  • 10 g želatina
  • 450 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kakao praha

Za glazuru:

  • 50 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks izmrvite pa pomešajte sa kafom i otopljenim maslacem. Promešajte pa stavite u kalup za tortu.  Zgusnite želatin na pari pa ga dodajte u otopljenu čokoladu. Zasebno šećer umutite sa slatkom pavlakom pa tome polako dodajte čokoladnu smesu. Preko izmrvljenog keksa prelijte smesu. Čokoladu otopite sa šećerom i slatkom pavlakom, da dobijete glazuru. Na kraju tortu prelijte čokoladnom glazurom. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading