MILKA TORTA ZA SVE DEČIJE ROĐENDANE Puna čokolade i raskošna, a vole je od 7 do 107

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

milka torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za 4 patišpanja:

  • 4 kašike brašna
  • 16 belanca
  • 16 kašika mlevenih lešnika
  • 16 kašika šećera

Za fil:

  • 100 g krupno mlevenih lešnika
  • 700 ml mleka
  • 100 g crne čokolade
  • 300 g šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g crne čokolade sa lešnicima
  • 16 žumanca
  • 100 g mlevenog keksa
  • 80 g pudinga od vanile
  • 100 g šećera u prahu
  • 20 g gustina
  • 250 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Zasebno sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Polako promešajte pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još 3 kore. Zakuvajte 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer. Zatim zasebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Smesu dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil, pa pustite da se ohladi. U jednoj posudi umutite maslac sa 100 g šećera u prahu.Onda polako dodajte prohlađeni fil i sve dobro umutite. Potom fil podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte 100 g mlevenog keksa i po 100 g iseckane bele i crne čokolade. Drugom delu dodajte 100 g otopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika. Koru premažite trećinom prvog fila, a preko stavite i trećinu drugog fila. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Na kraju tortu dekorišite po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading