MILKA TORTA ZA SVE DEČIJE ROĐENDANE Puna čokolade i raskošna, a vole je od 7 do 107
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za 4 patišpanja:
- 4 kašike brašna
- 16 belanca
- 16 kašika mlevenih lešnika
- 16 kašika šećera
Za fil:
- 100 g krupno mlevenih lešnika
- 700 ml mleka
- 100 g crne čokolade
- 300 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 1 vanilin šećer
- 100 g crne čokolade sa lešnicima
- 16 žumanca
- 100 g mlevenog keksa
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera u prahu
- 20 g gustina
- 250 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite 4 belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Zasebno sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Polako promešajte pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još 3 kore. Zakuvajte 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer. Zatim zasebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Smesu dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil, pa pustite da se ohladi. U jednoj posudi umutite maslac sa 100 g šećera u prahu.Onda polako dodajte prohlađeni fil i sve dobro umutite. Potom fil podelite na 2 dela. Prvom delu dodajte 100 g mlevenog keksa i po 100 g iseckane bele i crne čokolade. Drugom delu dodajte 100 g otopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika. Koru premažite trećinom prvog fila, a preko stavite i trećinu drugog fila. Ponovite postupak i sa ostalim korama. Na kraju tortu dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
MILKA TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE A vole je svi od 7 do 107 godina
Raskošna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)