VELIČANSTVENA KREMASTA POSLASTICA Torta "San snova", ukus koji pomera granice zadovoljstva
Definitivno lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama ne postoji
Sastojci:
- 400 g piškota,
- 15 čokoladnih bananica,
- 300 g mlevenog keksa,
- 3 dl soka od pomorandže,
- 3 pudinga sa ukusom vanile,
- 1,5 l mleka (750 ml za puding,
- 300 ml za šlag i ostatak za potapanje piškota),
- 2 margarina,
- 500 g šećera u prahu,
- 5-6 banana (oko 1.2 kg),
- 300 g šlaga.
Priprema:
Prvo se kuva puding. Od 750 ml odvojite 250 ml i razmutite 3 pudinga, a ostatak od 500 ml stavite da provri. Kuvajte dok se ne zgusne i stavite da se hladi sa strane. Povremeno mešajte da se ne uhvati korica.
Potapajte piškote u mleko, pa polovinu (200 g) poređajte na tacnu. Mleveni keks prelijte sokom i sjedinite. Jedan margarin i 250 g šećera u prahu penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku mlevenog keksa sa sokom i sve fino sjedinite. Fil stavite preko prvog reda piškota i lepo poravnajte.
Bananice presecite po dužini na pola, pa poređajte preko fila, isto onako kako ste ređali piškote (zbog lepšeg preseka i lakšeg sečenja).
Za drugi fil umutite drugi margarin sa preostalih 250 šećera u prahu. Ohlađeni puding dobro umutite, pa dodajte kašiku po kašiku u margarin i sve zajedno umutite penasto. Nensite polovinu fila preko bananica, poravnajte lepo, pa poređajte ostatak piškota prethodno namočenih u mleko, a preko ostatak fila od pudinga.
Banane isecite po dužini i poređajte preko torte. I banane se ređaju isto kao piškote i bananice.
Umutite šlag sa 300 ml hladnog mleka, pa rasporedite preko banana. Po želji ukrasite i dobro ohladite. Uživajte u kremastoj torti!
Možda vas zanima:
KOLAČ ČOKOLADA-PUDING Sad znamo kakvog je ukusa čisto savršenstvo
Najkremastija poslastica na svetu
ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi
Upustite se u ledenu avanturu i uživajte
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)