Fantastičan slatkiš od pistaća, krušaka i zove
Slatkiši s pistaćima su sjajna kombinacija slatkog i slanog. Još kad se dodaju zova i kruška - užitak je neizostavan
Krambl s kruškama
Sastojci:
4 zrele kruške
50 ml soka od zove
1 šaka pistaća
70 g putera
100 g smeđeg šećera
50 g zobenih pahuljica
25 g brašna
začini po želji
Priprema:
Kruške operite i naseckajte na srednje velike komade. Ubacite ih u posudu za pečenje. Dodajte sok od zove i začine po želji. Pospite s malo šećera pa dobro promešajte. U posebnoj posudi napravite krambl od brašna, zobenih pahuljica, usitnjenih pistaća i ostatka šećera. Dobro promešajte sve sastojke, dodajte puter pa rukama izradite mrvičastu smesu. Pospite po kruškama i ubacite u rernu na 180 stepeni. Pecite oko 20 minuta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)