ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna!
Ova torta je izdašna i može dugo da stoji.
Torta od oraha i čokolade
Sastojci:
Za kore:
2 čaše (od 200 ml) brašna
1/2 čaše šećera
15 kašika mlevenih oraha
150 ml kisele vode
4 kašike džema
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
100 g čokolade
200 g margarina
100 g prah šećera
320 ml vode
3 pudinga od čokolade
2 kašike kristal šećera
Priprema:
Kore: Pomešajte brašno, šećer, džem, mleveni orah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Dodajte vodu i sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Isto uradite i s drugom. Kada se kore ohlade, presecite ih po debljini da dobijete četiri.
Fil: Puding razmutite sa 200 ml vode da nema grudvica. U šerpu stavite 120 ml vode i kristal šećer da provri, pa dodajte puding i kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i kada se otopi, sklonite s vatre. Margarin umutite s prah šećerom i dodajte u ohlađen fil krem. Nafilujte kore i celu tortu. Ukrasite seckanim i mlevenim orasima.
Savet
U pravougaonom plehu od rerne možete da ispečete dve kore i presečete ih na dva dela po dužini da dobijete četiri.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)