ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna!

Trpeza/ V.V.

17:18

Slatki kutak 0

Ova torta je izdašna i može dugo da stoji.

ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna!
Shutterstock

Torta od oraha i čokolade

Sastojci:

Za kore:

2 čaše (od 200 ml) brašna

1/2 čaše šećera

15 kašika mlevenih oraha

150 ml kisele vode

4 kašike džema

1 prašak za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

Za fil:

100 g čokolade

200 g margarina

100 g prah šećera

320 ml vode

3 pudinga od čokolade

2 kašike kristal šećera

ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna! Shutterstock
 

Priprema:

Kore: Pomešajte brašno, šećer, džem, mleveni orah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Dodajte vodu i sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Isto uradite i s drugom. Kada se kore ohlade, presecite ih po debljini da dobijete četiri.

Fil: Puding razmutite sa 200 ml vode da nema grudvica. U šerpu stavite 120 ml vode i kristal šećer da provri, pa dodajte puding i kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i kada se otopi, sklonite s vatre. Margarin umutite s prah šećerom i dodajte u ohlađen fil krem. Nafilujte kore i celu tortu. Ukrasite seckanim i mlevenim orasima.

Savet

U pravougaonom plehu od rerne možete da ispečete dve kore i presečete ih na dva dela po dužini da dobijete četiri.

Komentari (0)

Loading