ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna!
Ova torta je izdašna i može dugo da stoji.
Torta od oraha i čokolade
Sastojci:
Za kore:
2 čaše (od 200 ml) brašna
1/2 čaše šećera
15 kašika mlevenih oraha
150 ml kisele vode
4 kašike džema
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
100 g čokolade
200 g margarina
100 g prah šećera
320 ml vode
3 pudinga od čokolade
2 kašike kristal šećera
Shutterstock
Priprema:
Kore: Pomešajte brašno, šećer, džem, mleveni orah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Dodajte vodu i sjedinite. Podelite smesu na dva dela. Jedan sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pečene kore izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Isto uradite i s drugom. Kada se kore ohlade, presecite ih po debljini da dobijete četiri.
Fil: Puding razmutite sa 200 ml vode da nema grudvica. U šerpu stavite 120 ml vode i kristal šećer da provri, pa dodajte puding i kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se ne zgusne. Dodajte čokoladu i kada se otopi, sklonite s vatre. Margarin umutite s prah šećerom i dodajte u ohlađen fil krem. Nafilujte kore i celu tortu. Ukrasite seckanim i mlevenim orasima.
Savet
U pravougaonom plehu od rerne možete da ispečete dve kore i presečete ih na dva dela po dužini da dobijete četiri.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)