PRVE NESTAJU SA TACNE Posne oblande sa orahom, slatko zadovoljstvo
Lako i brzo se spremaju, a veoma su izdašne

Sastojci:
1 list oblande
300 gr kristal šećera
250 gr margarina
2 pune kašike meda
200 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih ili blendiranih oraha
Priprema:
Otopiti šećer, paziti da ne zagori i da nema grudvica.
Iseckati margarin, pa dodati i med pa mešati dok se sve zajedno ne otopi i sjedini.
Ostaviti malo da provri pa skloniti sa vatre i umešati prvo orahe, pa keks.
Oblandu preseći na dva jednaka dela pa celu smesu istresti na na hrapavi deo oblande i poravnati.
Poklopiti drugom oblandom ( hrapava strana dole ) i preko nje staviti tacnu, pa u tacnu nešto težine do 1kg da optereti oblandu da se lepo zalepi ali da ne bude preteško kako ne bi iz oblande curelo.
Ukoliko ispod oblande stavite neki papir ili celofan krajeve celofana savijte preko oblande, pa onda stavite tacnu.
Ohladiti, seći u štanglice i poslužiti.
Prijatno.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.

PEPERMINT KOLAČ Drugačiji desert za prave slatkoljupce
Osvežiće vas u trenu.

PIKANTNA TOPLA ČOKOLADA Sa čilijem, kremasta i neodoljiva
Ako volite ljuto, ovu toplu čokoladu ćete obožavati.

PUŽIĆI SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a tope se u ustima
Neodoljivi i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.
Komentari (0)