PRVE NESTAJU SA TACNE Posne oblande sa orahom, slatko zadovoljstvo
Lako i brzo se spremaju, a veoma su izdašne
Sastojci:
1 list oblande
300 gr kristal šećera
250 gr margarina
2 pune kašike meda
200 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih ili blendiranih oraha
Priprema:
Otopiti šećer, paziti da ne zagori i da nema grudvica.
Iseckati margarin, pa dodati i med pa mešati dok se sve zajedno ne otopi i sjedini.
Ostaviti malo da provri pa skloniti sa vatre i umešati prvo orahe, pa keks.
Oblandu preseći na dva jednaka dela pa celu smesu istresti na na hrapavi deo oblande i poravnati.
Poklopiti drugom oblandom ( hrapava strana dole ) i preko nje staviti tacnu, pa u tacnu nešto težine do 1kg da optereti oblandu da se lepo zalepi ali da ne bude preteško kako ne bi iz oblande curelo.
Ukoliko ispod oblande stavite neki papir ili celofan krajeve celofana savijte preko oblande, pa onda stavite tacnu.
Ohladiti, seći u štanglice i poslužiti.
Prijatno.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)