PRVE NESTAJU SA TACNE Posne oblande sa orahom, slatko zadovoljstvo
Lako i brzo se spremaju, a veoma su izdašne
Sastojci:
1 list oblande
300 gr kristal šećera
250 gr margarina
2 pune kašike meda
200 gr mlevenog keksa
200 gr mlevenih ili blendiranih oraha
Priprema:
Otopiti šećer, paziti da ne zagori i da nema grudvica.
Iseckati margarin, pa dodati i med pa mešati dok se sve zajedno ne otopi i sjedini.
Ostaviti malo da provri pa skloniti sa vatre i umešati prvo orahe, pa keks.
Oblandu preseći na dva jednaka dela pa celu smesu istresti na na hrapavi deo oblande i poravnati.
Poklopiti drugom oblandom ( hrapava strana dole ) i preko nje staviti tacnu, pa u tacnu nešto težine do 1kg da optereti oblandu da se lepo zalepi ali da ne bude preteško kako ne bi iz oblande curelo.
Ukoliko ispod oblande stavite neki papir ili celofan krajeve celofana savijte preko oblande, pa onda stavite tacnu.
Ohladiti, seći u štanglice i poslužiti.
Prijatno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)