Mini-krofnice, super ideja ako vam se iznenada jede nešto slatko a mrzi vas da idete do radnje
Krofnice volimo da pripremamo tokom cele godine, a posebno zimi kada tražimo slatke zalogaje koje ćemo podeliti s najdražima.
Brze krofnice s jogurtom
Sastojci:
1 jaje
180 g jogurta
2 kašike šećera
1 kesica vanilin šećer
1 čep rakije ili ruma
1 prstohvat soli
200 g pšeničnog glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
Priprema;
Ulje ugrejati u loncu, treba biti toliko ulja da krofnice mogu da plivaju u njemu, ali ne semju da dodiruju dno.
Pomešajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i so. Zatim umešajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Testo će biti gusto. Uzmite dve kašičice umočite u lonac s uljem. Jednom zagrabite smesu, prenesite je iznad lonca, a drugom gurnite smesu da se prži. Nemojte da prepunite kašičicu testom, jer će vam seu suprotnom pojaviti repovi. Nemojte prepuniti ni lonac krofnicama - ostavite mesta da mogu da narastu i da se same okreću. Kada se dovoljno isprže na jednoj strani, obično se same okrenu na drugu, ako ne samo ih vi dotaknite viljuškom, pa će se okrenuti. Na kraju ih prelijte kremom po želji ili, još jednostavnije, prah-šećerom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)