OBRADUJTE UKUĆANE DOMAĆIM KEKSOM Brzo se pravi, a odlično ide uz čaj i kafu!
Spakujte ga u kutiju s poklopcem i zadržaće svežinu nekoliko dana.
Domaći keks
Sastojci:
500 g brašna
300 g putera
150 g šećera
Prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u činiju i rukama umesite glatko testo. Poklopite i stavite u frižider 20 minuta. Zatim ga oklagijom rastanjite na debljinu od 1,5 cm, izbockajte viljuškom i isecite štanglice ili vadite modlom željeni oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 20-30 minuta. Treba da ostane bele boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BRZI DESERTI U ČAŠI Idealni kada dođu nenajavljeni gosti, a tope se u ustima
Parfe od limuna, lava, ananas u čaši ili crna šuma, otopićete se od miline.
Komentari (0)