OBRADUJTE UKUĆANE DOMAĆIM KEKSOM Brzo se pravi, a odlično ide uz čaj i kafu!
Spakujte ga u kutiju s poklopcem i zadržaće svežinu nekoliko dana.
Domaći keks
Sastojci:
500 g brašna
300 g putera
150 g šećera
Prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u činiju i rukama umesite glatko testo. Poklopite i stavite u frižider 20 minuta. Zatim ga oklagijom rastanjite na debljinu od 1,5 cm, izbockajte viljuškom i isecite štanglice ili vadite modlom željeni oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 20-30 minuta. Treba da ostane bele boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)