OBRADUJTE UKUĆANE DOMAĆIM KEKSOM Brzo se pravi, a odlično ide uz čaj i kafu!

Trpeza/ V.V.

09:01

Slatki kutak 0

Spakujte ga u kutiju s poklopcem i zadržaće svežinu nekoliko dana.

OBRADUJTE UKUĆANE DOMAĆIM KEKSOM Brzo se pravi, a odlično ide uz čaj i kafu!
Printscreen/Youtube

Domaći keks

Sastojci:

500 g brašna

300 g putera

150 g šećera

Prstohvat soli

Priprema:

Stavite sve sastojke u činiju i rukama umesite glatko testo. Poklopite i stavite u frižider 20 minuta. Zatim ga oklagijom rastanjite na debljinu od 1,5 cm, izbockajte viljuškom i isecite štanglice ili vadite modlom željeni oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 20-30 minuta. Treba da ostane bele boje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading