SLATKO, SOČNO, TOPI SE U USTIMA Ovako nešto se pravi samo za posebne osobe!

Trpeza/ V.V.

14:40

Slatki kutak 0

Kada nemate vremena, a želite da oduševite nekoga, napravite ovaj desert.

SLATKO, SOČNO, TOPI SE U USTIMA Ovako nešto se pravi samo za posebne osobe!
Foto: Printscreen

Karamelizovane banane

Sastojci:

4 banane

1 kašičica cimeta

2 kašike putera

2 kašike meda

Priprema:

U tiganju na srednje jakoj vatri mešajte cimet, puter i med dok se ne otope i sjedine. Dodajte oljuštene banane presečene na pola po dužini, a po želji možete i na manje komade da ih sečete. Pržite ih oko 5 minuta sve dok ne počnu da se karamelizuju u sosu i postanu zlatnosmeđe boje. Pazite da banane ne zagore. Kad promene boju, okrenite ih na drugu stranu i pržite isto toliko. Poslužite odmah, uz šlag, sladoled, palačinke ili vafle.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading