SLATKO, SOČNO, TOPI SE U USTIMA Ovako nešto se pravi samo za posebne osobe!
Kada nemate vremena, a želite da oduševite nekoga, napravite ovaj desert.
Karamelizovane banane
Sastojci:
4 banane
1 kašičica cimeta
2 kašike putera
2 kašike meda
Priprema:
U tiganju na srednje jakoj vatri mešajte cimet, puter i med dok se ne otope i sjedine. Dodajte oljuštene banane presečene na pola po dužini, a po želji možete i na manje komade da ih sečete. Pržite ih oko 5 minuta sve dok ne počnu da se karamelizuju u sosu i postanu zlatnosmeđe boje. Pazite da banane ne zagore. Kad promene boju, okrenite ih na drugu stranu i pržite isto toliko. Poslužite odmah, uz šlag, sladoled, palačinke ili vafle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)