ČOKOLADNO ČUDO IZ RERNE Recept koji će savladati i najveće šeprtlje u kuhinji
Ovaj recept je jednostavane, lagan i za njegovu pripremu ne treba vam prevelika spretnost u kuhinji. Najteži deo zapravo je čekanje da se prohladi kako biste mogli da ga probate.
Čokoladni banana-hleb
Sastojci:
3 srednje banane
3 jaja
60 g javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
45 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
85 g seckane crne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh za hleb pek-papirom. Namažite puterom ili uljem. U činiji sjedinite zgnječene banane, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanile. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, pa dodajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade. Sipajte testo u pripremljenu posudu. Pospite dve kašike seckane čokolade. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim izvadite hleb i prebacite ga na rešetku za hlađenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)