ČOKOLADNO ČUDO IZ RERNE Recept koji će savladati i najveće šeprtlje u kuhinji
Ovaj recept je jednostavane, lagan i za njegovu pripremu ne treba vam prevelika spretnost u kuhinji. Najteži deo zapravo je čekanje da se prohladi kako biste mogli da ga probate.
Čokoladni banana-hleb
Sastojci:
3 srednje banane
3 jaja
60 g javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
45 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
85 g seckane crne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh za hleb pek-papirom. Namažite puterom ili uljem. U činiji sjedinite zgnječene banane, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanile. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, pa dodajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade. Sipajte testo u pripremljenu posudu. Pospite dve kašike seckane čokolade. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim izvadite hleb i prebacite ga na rešetku za hlađenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)