ČOKOLADNO ČUDO IZ RERNE Recept koji će savladati i najveće šeprtlje u kuhinji
Ovaj recept je jednostavane, lagan i za njegovu pripremu ne treba vam prevelika spretnost u kuhinji. Najteži deo zapravo je čekanje da se prohladi kako biste mogli da ga probate.

Čokoladni banana-hleb
Sastojci:
3 srednje banane
3 jaja
60 g javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
250 g bademovog brašna
45 g kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
85 g seckane crne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh za hleb pek-papirom. Namažite puterom ili uljem. U činiji sjedinite zgnječene banane, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanile. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Dobro promešajte, pa dodajte čokoladne kapljice ili komadiće čokolade. Sipajte testo u pripremljenu posudu. Pospite dve kašike seckane čokolade. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta, a zatim izvadite hleb i prebacite ga na rešetku za hlađenje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.

ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM Prave se maltene same, a i dupla mera će biti malo
Kremaste i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.

PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.

AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Komentari (0)