SPAS U ZADNJI ČAS! Fantastična pletenica sa čokoladom i bananom
Kada vam se prijede nešto slatko, ova pletenica je gotova za 30 minuta.
Pletenica sa bananom i čokoladom
Sastojci:
500 g lisnatog testa
150 g čokolade
5 banana
2 jaja
Priprema:
Banane iseckajte na kolutove, a čokoladu izrendajte. Pomešajte i podelite na 2 dela. Rastanjite odleđeno lisnato testo. Po sredini svakog pravougaonika rasporedite fil. Testo sa obe strane fila isecite na poprečne trake širine 2 cm i složite ih unakrsno preko fila. Stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI FIL I KORE OD ORAHA, MOĆNA KOMBINACIJA! Starinska torta bogatog ukusa, i još posna!ČOKOLADA I POMORANDŽA, SAVRŠEN SPOJ Posne bombice su idealne za svečanu tprezuČUPAVCIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Recept bez jaja i mleka, a kolač savršenMEKŠE I LEPŠE NEGO IZ PEKARE Fantastične buhtle sa makom, svi će misliti da ste ih kupili!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)