BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.
Prženice sa kremom i voćem
Sastojci:
7-8 kriški starog hleba
200 g maskarpone sira
4 jaja
4 kašike mleka
1 kašičice cimeta
šaka zaleđenih borovnica (ili drugog voća)
2 kašike šećera
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, dodajte cimet i mleko. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane i pržite na malo zagrejanog ulja. Umutite sir sa šećerom da dobijete penastu smesu. Preko prženica stavite nekoliko kašika fila i voće i poslužite.
Možda vas zanima:
LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa
Odlična za nedeljno popodne.
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)