BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.
Prženice sa kremom i voćem
Sastojci:
7-8 kriški starog hleba
200 g maskarpone sira
4 jaja
4 kašike mleka
1 kašičice cimeta
šaka zaleđenih borovnica (ili drugog voća)
2 kašike šećera
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, dodajte cimet i mleko. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane i pržite na malo zagrejanog ulja. Umutite sir sa šećerom da dobijete penastu smesu. Preko prženica stavite nekoliko kašika fila i voće i poslužite.
Možda vas zanima:
LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa
Odlična za nedeljno popodne.
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)