BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.
Prženice sa kremom i voćem
Sastojci:
7-8 kriški starog hleba
200 g maskarpone sira
4 jaja
4 kašike mleka
1 kašičice cimeta
šaka zaleđenih borovnica (ili drugog voća)
2 kašike šećera
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, dodajte cimet i mleko. U tu mešavinu umočite hleb sa obe strane i pržite na malo zagrejanog ulja. Umutite sir sa šećerom da dobijete penastu smesu. Preko prženica stavite nekoliko kašika fila i voće i poslužite.
Možda vas zanima:
LAŽNA PICA, A UKUSNA KAO PRAVA! Napravite obrok od ostataka hrane
Iskoristite stari hleb za ukusan doručak ili večeru.
SUPER DORUČAK ILI VEČERA OD STAROG HLEBA Uz dodatak onoga što imate u frižideru, dobićete delikates!
Ovako pripremljen hleb može da se posluži i kao grickalica uz piće.
OPIJA NA PRVI ZALOGAJ! Brza štrudla s jabukama i brusnicom, pravi se od lisnatog testa
Odlična za nedeljno popodne.
TAKO SOČAN, TAKO MEKAN Kada probate domaće medeno srce, nikada ga više nećete kupiti!
Kolač nema sastojke životinjskog porekla i odličan je za dane posta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)