Ne možete da zamislite svoj život bez piva? Probajte ovu fantastičnu tortu i zasladite sebi život
Recept pred vama stvoren je za sve pivoljupce, kao i one koji će to tek postati!
Kolač sa crnim pivom
Sastojci za biskvit:
250 g putera
50 g kakao
200 g šećera
250 ml tamnog piva
100 ml kisele pavlake
300 g brašna
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
2-3 kašičice sode bikarbone
Sastojci za krem:
350 g sira
150 g šećera u prahu
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Nakon što ste pivo malo zagrejali, sklonite ga sa vatre i dodajte puter, lagano mešajući da se puter otopi. Umutite jaja, šećer, pavlaku i ekstrakt vanile. Pomešajte dobijenu mešavinu s mešavinom piva i putera. Dodajte brašno prethodno pomešano sa sodom bikarbonom i kakaom. Okrugli kalup obložite pek-papirom, ubacite smesu za biskvit i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180. Za krem pomešajte sir, slatku pavlaku i šećer u prahu. Pečeni i ohlađeni biskvit premazati ovom smesom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)