MORATE PROBATI Pripremite danas čarobni kolač od jabuka sa samo 5 sastojaka, bez ulja i putera
Magija je upravo u tome što ćete od jedne smjese dobiti konkretan kolač.
Kolač od jabuka
Sastojci:
1 jabuka
4 jaja
100 g brašna
160 g belog šećera
480 ml mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 165 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Oljuštene i isečene na tanke kriške jabuke ređajte na dno posude tako što ćete ih slagati jednu do druge i dodati još jedan sloj jabuka. Izmiksajte belanca u činiji i ostavite u frižideru. U drugoj posudi pomešajte žumanca, brašno, šećer i polovinu mleka. Mutite mikserom na velikoj brzini dok se ne uklone sve grudvice. Sada dodajte ostatak mleka i promešajte. Belanca polako dodajte u smesu uz lagano mešanje dok se sve ne sjedini. Prelijte smesu preko jabuka i pecite oko 45 minuta, a gornji deo kolača treba da bude braon. Pustite da se ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)