MORATE PROBATI Pripremite danas čarobni kolač od jabuka sa samo 5 sastojaka, bez ulja i putera
Magija je upravo u tome što ćete od jedne smjese dobiti konkretan kolač.
Kolač od jabuka
Sastojci:
1 jabuka
4 jaja
100 g brašna
160 g belog šećera
480 ml mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 165 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Oljuštene i isečene na tanke kriške jabuke ređajte na dno posude tako što ćete ih slagati jednu do druge i dodati još jedan sloj jabuka. Izmiksajte belanca u činiji i ostavite u frižideru. U drugoj posudi pomešajte žumanca, brašno, šećer i polovinu mleka. Mutite mikserom na velikoj brzini dok se ne uklone sve grudvice. Sada dodajte ostatak mleka i promešajte. Belanca polako dodajte u smesu uz lagano mešanje dok se sve ne sjedini. Prelijte smesu preko jabuka i pecite oko 45 minuta, a gornji deo kolača treba da bude braon. Pustite da se ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)